ProgramPIKNIK UDVAR:

Lompos Uszkár - Káptalan utca 4.Lompos Uszkár: fröccsözz a haverokkal vagy limonádézz a gyerekekkel a gesztenyfák árnyékában, jó zenére, miközben a gyerkőcök homokvárat építenek vagy bandáznak a fűben.


Termelői minipiac: Mit tehetsz a piknikkosaradba? Lesz itt kecskesajt és kecskejoghurt, kézműves péksütemények, gyümölcssajtok, lekvárok, idényzöldségek, fűszernövények… Válogass, kóstolj kedvedre!


STREAT: a Büfi helyben készít Neked friss burgert, szendvicset!


Piknikkosár-fonás Kovács János bácsival: ha nincs piknikkosarad, válogathatsz a kosárfonó mesternél, vagy elkészítheted János bácsival a sajátodat.


INTERAKTÍV természetismereti játék: Felismered az erdő hangjait? Érdekel hogyan működik egy ökoház? Érintőképernyős interaktív játék a Mecsekerdőtől.


Hangszersimogató: lásd, halld, tapintsd milyen eszközökből születik a muzsika!


Szilas Miklós koncert gyerekeknek: Van egy mesém! Jöjjön, aki óvodás, iskolás, nyitva a szeme, a szája, a füle, a szíve!


Gyümölcsállatka készítés: Itt szabad játszani az étellel! Készítsd el kedvenc állataid gyümölcsből vagy zöldségből!


Szélcsengő készítés Gulyás Gabival kavicsból, kagylóból és sok érdekesen csilingelő dologból.


Pixel fotóstúdió piknikfotózás: kapd össze a barátokat, vagy a családot egy profi portéfotózásra! A képeket e-mailben küldjük!


Daidai kölyökbakelit: zenebolond baráti társaság, mely két lemezjátszóval és a józan ész határait feszegető kreativitással tornáztatja meg közönségét - DAIDAI.


Mecsek Egyesület előadás: Megtudhatjuk merre és hogyan túrázhatunk családosan, gyerekekkel a Mecsekben.

SÖRFŐZŐ UDVAR:

Hild Udvar - Széchenyi tér 7-9.Pécsi Sörfőzde sörkóstolója: Tudtad, hogy a Pécsi Sörfőzde az ország legrégebbi sörfőzdéje? Kóstolj Pécsi Sört és adj közvetlen visszajelzést róla!  


Bohemian Brass Quintetts: 3 felejthetelen szett a Bohemian Brass Quintes fúvósaival: 10:30 Schwäbische Träume, 14:00 Jazz & Swing, 16:00 PopRocks


Fesztivál táska nyomtatás: megtanulhatod, hogyan készítheted el saját Gasztronauta emléktáskádat, de hozhatsz saját pólót is!


MiniPixel Fotóstúdió sörszakáll porté készítés: szombaton a favágók is pihennek! Portréfotózás sörrel, hózentrógerrel, fejszével vagy anélkül, a fotókat a bátor jelentkezők a későbbiekben elektronikus úton kapnak meg.


DJ Greg: zenei aláfestés az egész napos jó hangulathoz.


Söralátét készítés: fesd ki, vidd haza saját egyedi söralátéted!


ÍNYENC UDVAR:

Nick Udvar - Király utca 1.


Borháló borkóstolók: Általuk remek helyi borokkal ismerkedhetünk - délben könnyű fehéreket, délután a Belward Pincészet kínálatát kóstolhatjuk, majd Horváth Zoli is megmutatja a Planina Borház remekeit.


Tenkes Csárda: Terítéken a mai kor eszközeivel újjáélesztett magyar ízek és hagyományok, természetes életszemlélettel fűszerezve, megálljt paracsolva a rohanő időnek.


Sipőcz Ház: Marcipán előadás hallgasd és kóstóld meg, hogyan születnek a kézzel készült marcipánok!


Ételszobrászat bemutató: Gyere és nézd meg, hogy pécsi szobrászok hogyan formálnak ételekből művészetet a szemed előtt! Gajcsi Blanka, Fekete Dénes: ételmandala, Pénz Mirkó: ehető kisplasztika, Könyv Kata: csendélet természetes festékanyagokból


DJ Pélo: morning chill ambiente, hogy jól kezdődjön a napod!


Trio Afium jazz sets: jazz triózene sztenderdek, elektronikus és organikus formák, valamint „talált zenék” és saját darabok felhasználásával.


Origami foglalkozás: a pécsi Origami Kör segítségével megtanulhatsz néhány különleges szalvétahajtogatási trükköt és még so csodát.


Gárdai Viktória fuvolaművész előadása: fuvolazene mesteri szakértelemmel és művészi szenvedéllyel.


DJ Pausz: egy kis sunset chill a jó borok mellé...


CSÉSZÉS UDVAR:

Csorba Győző Belvárosi Fiókkonyvtár - Király utca 9.

Pécsi Kávé előadás: Hario v60, török, aeropress, cascara? Modern technológia, minőségi alapanyagok és profi baristák segítik a valódi kávé- és teaélmény megértését és átélését.


Retro Könyvvásár: új és régi könyvek, bakelitek, ritkaságok retro hangulatban. Bibliofileknek kötelező!


Mézes Marci: édesítsd a napod mézzel, vagy majszolj tradicionális mézes süteményeket a kávé mellé!


Total Art animációs foglalkozás: Rajzold meg saját mozgássorodat, 12 kép, 1 mozgássor, rajzolj, pörgess és vidd magaddal!


Kisnyomdászok Ex libris készítés: Itt elkészítheted saját nyomdád, hogy utána mindig tudd, melyik a Te könyved.


Hétszögletű Kerekerdő színező fogalkozás, ahol mesehősöknek és organikus mintáknak varázsolhatsz színeket.


Jelenkor folyóirat felolvasásai: A Jelenkor 1958 óta Pécsett szerkesztett irodalmi és művészeti folyóirat. Felolvas a lap két fiatal költője, Mohácsi Balázs és Zilahi Anna, őket Keresztesi József és Milbacher Róbert követi.

(Nincs címzett) duó koncert: Plesz Barbi és Gulyás Bence szövegei és zenéi egy lánynak, vagy lányoknak, esetleg fiúknak, talán főleg magamnak.


Kubalibre koncert: Punk, mulatós, reggae, alternatív, rock and roll, lakodalmas-dubstep zenei elemek eklektikus oximoron vályúja. Egyben pontos receptje is a lélek sajgó sebeit gyógyító orvosságnak.

REFORM UDVAR:

Szabadkikötő - Király utca 64.


DJ-k a kapulajban:  A Szabadkikötő előtt ismert pécsi DJ-k pörgetik a lemezeket, mint például DJ Seta és DJ Szab.


Gyerekkonyha:Nem kell sütni, nem kell főzni, finom és egészséges? Ha szeretnéd megtudni, mi az, és szeretsz anya mellett sürögni-forogni a konyhában, akkor ne hagyd ki Enimama konyháját se. Garantált teli pocak lesz a vége, és a kreativitásod is kiélheted!


Magbomba készítés: a recept egyszerű, hisz csak magok és sár kell hozzá, de amint elkezded őket szórni, még ott is virág nő, ahol nem is gondolnád...


Turmix a gerillakertészektől: Italok a kertből – élet a poharadban! Italok és turmixok, zöldségekből, gyümölcsökből, gyógynövényekből.


Szabadkikötő kóstoló: Itt megtapasztalhatjátok, hogy a különböző ételérzékenységekkel (glutén, laktóz, stb.) együtt lehet élni, sőt, finomakat lehet enni. Lesznek még vega és élő ételek, csírák és turmixok és sok meglepetés...


Mit eszik a micsoda? Című bábelőadás gyerekeknek: Szereti a vapiti a döner kebabot? Zenés műsor Keresztesi József gyerekverseiből. Előadják: a Bóbita Bábszínház művészei és a szerző. Közreműködik: Czéh Dániel, Jankó Mátyás, Kalocsányi Gábor, Keresztesi József, Matta Lóránt.

Cellux Csoport újrahasznosító foglalkozása: Foglalkozásainkon hulladék anyagokból varázsolunk valami újat, miközben a gyerekekkel együtt gondolkodunk, tervezünk és alkotunk. Ez alkalomból kitűzőket készíthettek.


Ökováros-Ökorégio Alapítvány előadása és foglalkozása: Ökotudatos hétköznapok, zöld praktikák. Beszélgetünk az érdeklődőkkel, miközben otthon egyszerűen beszerezhető alapanyagokból natúr kozmetikumokat készítünk.


Csírák.hu előadása és foglalkozása: Ismerkedés az élő ételekkel, ezen belül is csírákkal, süteményekkel és egyéb kész termékekkel. Az étkezés így lesz az ízek, színek, illatok, formák gasztroorgazmikus élménye.